Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 september, 2017 - 12:08Uppdaterad: tisdag, 5 september, 2017 - 14:42
  • Kommunstyrelseordförande Madelene Ahlgren-Fagerström hoppas kunna lösa Kökars problem. Foto: Hasse Persson-Bru
  • Finansminister Mats Perämaa är införstådd i Kökars situation. Foto: Ulf Weman

Akuta problem för Kökar

Kökars kommundirektör Kurt Forsman blir borta från jobbet resten av året. På torsdag kväll ska kommunstyrelsen diskutera vem som ska sköta kommundirektörens uppgifter fram till dess och på måndag behandlas frågan av kommunfullmäktige.

Kökars ekonomi är fortsatt ansträngd och ett annat akut problem är att kommunens taxiföretagare har bestämt sig för att sluta under hösten, vilket bland annat kan leda till problem för skolskjutsarna.

- Vi har diskuterat med landskapsregeringen om möjligheten att Kökar skulle kunna få ha fler än ett taxitillstånd, eller någon form av dispens som gör att den som kör taxi i kommunen inte måste vara tillgänglig dygnet runt. Det säger kommunstyrelsens ordförande Madelene Ahlgren-Fagerström.

Finansminister Mats Perämaa säger i en kommentar att han har fört informella diskussioner med representanter för Kökar, bland annat om kommunens ekonomiska situation och deras taxitillstånd. Men inga beslut har fattats.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »