Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 januari, 2015 - 14:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:03

Åland får stöd om utsläppskrav

Åland får stöd för sitt krav att behålla den ursprungliga tidtabellen för att förbjuda fartygs utsläpp av avloppsvatten i Östersjön. Ålands representant i BSPC, den parlamentariska östersjökonferensen, Karl-Johan Fogelström, tog upp frågan i fredags vid mötet i Bryssel. BSPC stöder kravet och skall lämna en skrivelse till Helcom, där alla östersjöländer plus EU är medlemmar, och som driver frågor om skyddet av Östersjöns marina miljö. BSPC uppmanar dessutom representanterna för parlamenten att se till att ledamöterna i Helcom stöder den ursprungliga tidtabellen för utsläppsförbudet, som är från och med den 1 januari 2018. Förra året ville Tyskland och Polen skjuta på tidtabellen ett par år framåt eftersom de två länderna bedömde att man inte skulle hinna bygga tillräckligt många mottagningsstationer.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »