Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 april, 2024 - 11:15Uppdaterad: tisdag, 16 april, 2024 - 12:11
  • Ålands museum ser värde i paviljongen. Foto Peter Grönholm.

Ålands museum vill ha kvar paviljongen

Paviljongen på Lilla holmen hyser kulturhistoriska och arkitektoniska värden. Det skriver Annika Dahlblom, Minna Lehtomäki och Jonas Karlsson vid Ålands museum i ett öppet brev till stadsmiljönämnen i Mariehamn inför kvällens behandling av ärendet.

Trion framhåller att landskapsregeringen även i tidigare utlåtanden påtalat detta och man anser att byggnaden bör få vara kvar, även om det konstaterats att den är i dåligt skick.  

Man skriver att byggnaden hyser arkitektoniska, miljöskapande och sociala värden som både är möjliga och helt rimliga att förvalta på ett ansvarsfullt sätt.  

- Om den befintliga byggnaden inte kan bevaras borde en ny byggnad uppföras med den nuvarande paviljongen som förlaga, skriver de. 

Trion slår också fast att paviljongen härstammar från 30-talet och att den både flyttats och byggts om under sin livstid. 
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »