Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 februari, 2016 - 12:42Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:28

Ålands skidtunnel söker stöd

Ålands skidtunnel Ab har skickat in en ansökan om investeringsstöd till Ålands landskapsregering för sin planerade skidtunnel i Jomala. Enligt finansierings-handläggare Kenneth Åkergård ansöker man om ett investeringsstöd på 20 procent av investeringskostnaderna som uppgår till drygt 6,1 miljoner euro.

-I årets budget finns det 500.000 euro att fördela i investeringsstöd, så utan tilläggsmedel finns det ingen möjlighet att bevilja ett sådant stöd till Ålands skidtunnel Ab. Det säger finansieringshandläggare Kenneth Åkergård.

Lars Janlöv som är sekreterare i Ålands skidtunnel Ab säger att syftet med ansökan är att se om landskapsregeringen vill vara med och bidra till projektet.

-Turistbranschen vill ha satsningar som kan förlänga turistsäsongen och vi anser att en skidtunneln är ett bra sätt att locka folk till Åland under en stor del av året, säger Lars Janlöv.

Reporter: Tomas Tornefjell
redaktion@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »