Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 april, 2015 - 06:30Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:53

Äldrerådet får fortsätta

Äldrerådet i Mariehamn fortsätter sin verksamhet. Det står klart efter en omröstning i stadsstyrelsen i går kväll. Stadsdirektörens förslag inför mötet var att man i stället skulle uppmana landskapsregeringen att inrätta ett äldreråd för hela Åland. Den tanken har äldrerådet i Mariehamn i ett utlåtande sagt nej till. Motiveringen till det är att äldrerådet först vill ha en lagstiftning om äldreomsorg och att ett allåländskt äldreråd sannolikt skulle få andra uppgifter än att bevaka äldres specifika intressen i den egna kommunen. På förslag av Birgitta Johansson, Ålands framtid, röstade stadsstyrelsens majoritet för att äldrerådet fortsätter verka i Mariehamn. Endast moderaterna röstade för stadsdirektörens förslag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »