Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 maj, 2015 - 05:44Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:50

Allt fler barn på sommardagis

Allt fler föräldrar i Mariehamn behöver barnomsorg till sina barn även under sommaren. I sommar räcker inte det planerade sommardaghemmet till för det stora behovet, så staden måste hålla fler dagis öppna under sommaren.
En förklaring till att fler vill ha sommardagis kan vara att Mariehamn för ett par år sedan drog in en av de avgiftsfria månaderna inom barnomsorgen. Det ökade behovet av sommardagis leder till högre kostnader och problem när det gäller dagispersonalens semestrar. Nu kan det bli aktuellt att återinföra den extra avgiftsfria månaden.
- Det är ett politiskt beslut, men det kan finnas skäl att diskutera om den extra avgiftsfria månaden ska införas igen, säger stadens barnomsorgschef Pamela Sjödahl.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »