Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 29 juni, 2015 - 12:54Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:42

Almedalsveckan viktig för Åland

För tredje året i rad finns landskapsregeringen representerade på Almedalsveckan i Visby. Enligt näringsminister Fredrik Karlström finns det ett stort behov av att finnas på plats.

– Ålands mejerier säger att det här är oerhört värdefullt i deras strävan efter att skapa nya kontakter och utöka försäljningen. Och att vi kan träffa alla de personer som är viktiga för Åland ur ett politiskt och näringslivs perspektiv, säger Fredrik Karlström.

I Sverige har kritik framkommit mot att statliga myndigheter lägger pengar på att synas i Almedalen. Men för Åland är situationen annorlunda.

– Förra året låg totalbudgeten på 30 000 euro, men jag skulle jag säga att det är en plus-minus-noll-affär och att vi fortfarande vinner väldigt mycket på det, säger näringsminister Fredrik Karlström.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »