Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 24 oktober, 2017 - 05:49Uppdaterad: tisdag, 24 oktober, 2017 - 06:51
  • Tillförordnade ÅHS-chefen Bengt Michelsson säger att diskussioner ska föras med skärgården om hur deras bastandvård kan lösas. Arkivfoto.

Ambulerande tandvård ses över

ÅHS ambulerande tandvård i skärgården har varit vilande under 2017.

Bengt Michelsson, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör, säger att det bland annat beror på praktiska problem med att transportera och att installera en tandläkarstol och övrig utrustning i tillfälliga lokaler.

- Det handlar också om att det inte alltid finns tillräckligt många patienter i skärgårdskommunerna, säger Bengt Michelsson.

ÅHS ska nu diskutera med kommunerna hur man kan utveckla samarbetet för att på bästa sätt lösa deras bastandvård, men enligt Bengt Michelsson är det inte aktuellt att lägga ned den ambulerande tandvården.

ÅHS styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson säger att en tandläkartjänst är nollbudgeterad under 2017, men att det inte finns något styrelsebeslut om att den ambulerande tandvården ska vara vilande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »