Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 6 maj, 2024 - 15:28Uppdaterad: måndag, 6 maj, 2024 - 16:23
  • Anton Nilsson har startat sin kampanj. Foto: Tomas Tornefjell

Anton Nilsson vill jobba för ett starkt EU

Att skapa ett EU som är stort i stora frågor och litet i små frågor, som har muskler för utrikespolitik och som slutar att detaljreglera och blanda sig i folks vardag. Det är huvudpunkterna i Anton Nilssons valprogram i valet till EU-parlamentet, som presenterades idag.

Han lyfter han även fram vikten av att riva gränshinder och att utveckla brottsbekämpningen inom EU genom att skapa ett europeiskt FBI som kan arbeta gränsöverskridande med brottsbekämpning. Anton Nilsson kandiderar på Svenska folkpartiets lista som en del av valsamarbetet med de åländska partierna Liberalerna, Centern, Moderat samling och Ålands framtid. Han säger att samarbetet med Svenska folkpartiet (SFP) är den enda möjligheten att få in en svenskspråkig representant i EU-parlamentet, men det krävs ett stort antal åländska röster för att det ska lyckas. 

–  Den som tycker att EU fungerar perfekt kan luta sig tillbaka och låta andra fortsätta att fatta besluten åt oss, men för oss som vill se ett förändrat och bättre EU gäller det att rösta in en kandidat som jobbar för ett starkt EU, säger Anton Nilsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »