Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 mars, 2024 - 06:08Uppdaterad: torsdag, 7 mars, 2024 - 07:45
  • Ett av förslagen är att Trobergshemmet ska bli demenscenter. Arkivbild.

Arbetsgrupper för demenscentret inväntar beslut om Trobergshemmet

Arbetsgrupperna som utreder ett framtida demenscenter i Mariehamn väntar just nu på stadens äldreomsorgsnämnds beslut kring hur man i framtiden vill disponera utrymmena i området kring Trobergshemmet. Det berättar moderaten Roger Jansson, som leder arbetet i den politiskt tillsatta kommitté som utreder frågan om demenscentret och som också är ordförande i äldreomsorgsnämnden. 

Som Ålands Radio rapporterat tidigare arbetar två grupper just nu i skyndsam ordning med demenscenterutredningen, den politiskt tillsatta kommittén som leds av Roger Jansson och en tjänstemannagrupp som leds av stadsdirektör Arne Selander. Tjänstemannagruppen sammanträder varje vecka, berättar Roger Jansson.  
– Grupperna behöver få äldreomsorgsnämndens beslut om Trobergshemmet relativt snabbt, säger Jansson.  

Ett av förslagen som grupperna arbetar med är att Trobergshemmet skulle planeras om som demenscenter och att utreda Strandnäs hotell som framtida ESB-boende, vilket Ålandstidningen berättat
Enligt Roger Jansson finns flera förslag kring hur frågan ska lösas och man vill inte gå ut med någonting innan man är relativt färdig. 
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »