Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 oktober, 2017 - 14:24
  • Emmaus verksamhetsledare Robert Jansson tycker arbetspoolen fungerat bättre än förväntat. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Arbetspoolen har hjälpt över 50 personer

Emmaus arbetspool har under sina två första år hjälpt drygt 50 arbetslösa personer.

- Det har gått över förväntan. Vi trodde det skulle vara fler problem både med våra arbetstagare och administrativt med myndigheterna, säger Emmaus verksamhetsledare Robert Jansson.

Olimpia Cocan är kooridnator på arbetspoolen och hon säger att arbetspoolen sysselsätter både nyinflyttade och ålänningar.
- Våra anställda kommer från många olika länder, vi hjälper de som behöver hjälp oavsett var de kommer ifrån, säger hon.

De som inte är införsäkrade i Finland kan inte söka jobb via Ams och för dem har arbetspoolen varit en möjlighet. Men man har alltså också ordnat jobb åt ålänningar och svenskar.
- Vi tycker att det är bra att blanda människor med olika bakgrund, då blir det lättare för utlänningarna att komma in i vårt samhälle, säger Olimpia Cocan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »