• Huvudförhandlingar i Paf-rättegången blir det i januari.
Publicerad: torsdag, 14 september, 2017 - 11:00

Åtal bestrids i Paf-rättegång

De åtalade i rättegången om penningtvätt som inleddes i tingsrätten i tisdags bestrider åtalen.

Ålands Penningautomatförening, Paf, och förre vd:n Anders Ingves har bemött åtalen i skriftliga svaromål.

Enligt uppgifter i Ålandstidningen menar Ingves att han som vd inte var operativt inblandad i penningtvättsfrågor. Han påpekar bland annat också att pengarna till bokförarens spelkonto överfördes från ett bankkonto varför Paf inte hade anledning att misstänka att pengarna härrörde från brott.

Paf hänvisar bland annat till två anmälningar man gjort till CKP utan resultat varför man utgått ifrån att det inte fanns något misstänkt i bokförarens spelande. Paf anser att det inte finns lagliga förutsättningar att döma ut en samfundsbot men att om en sådan döms ut är 30.000 euro skäligt, inte 700.000 som statsåklagaren yrkat.

Som vi berättat tidigare är åtalet rubricerat grov penningtvätt, penningtvätt eller penningtvätt av oaktsamhet och huvudförhandlingar i rättegången hålls i januari.

Fler Nyheter

Vill förbättra nordiskt studentutbyte

En samnordisk ansökningsportal för alla nordiska universitet och högskolor.

Skördefesten blev lyckad

Liz Mattsson och Henrik Sundberg intervjuas av Tomas Tornefjell
- Årets skördefest lockade ett stort antal besökare och vi är mycket nöjda. Det säger Skördefestens verksamhetsledare Liz Mattsson.

Medieskatt införs

Landskapsregeringen fattar i dag beslut om att införa en media-avgift av skattenatur. Så skriver man i ett pressmeddelande som skickades ut nyss.

Föreslår skola för barn med autism

Mathias Eriksson berättar att SÅHD föreslår att ett resurscentrum för elever med autism och psykiska störningar byggs:
Södra Ålands högstadiedistrikts förbundsstyrelse föreslår att man bygger ett resurscentrum för elever med autism och psykiska störningar.

Janssons kritik överraskade

Landskapets förvaltnings- och utvecklingschef Dan E Eriksson är överraskad över den kritik som Ålandskommitténs vice ordförande Gunnar Jansson kom med i Ålands Radio förra veckan.

Nu öppnar terapibassängen igen

I dag öppnar ÅHS terapibassäng på paramedicinska mottagningen igen.

Få trafikbrott under intensiv helg

Trots en intensiv trafikhelg med anledning av Skördefesten har trafikbrotten varit få. En förare blåste 0,8 promille när polisen gjorde en alkoholkontroll på Tjudövägen i Finström på söndagen.

Nya utrymmen behövs för specialfritids

Förbundsdirektör Veronica Snellman och skoldirektör Mathias Eriksson intervjuas av Nina Smeds:
Södra Ålands högstadiedistrikt kan tänka sig att från och med 2019 ta över specialfritidsverksamheten som Ålands omsorgsförbund i dag har hand om, men det förutsätter att man bygger nya lokaler för verksamheten.

Kompassen ordnade Skördefestutflykt

Siv Ekström med flera intervjuas av Tomas Tornefjell:
Ett 60-tal nyinflyttade ålänningar var med under lördagens busstur till skördefesten, som arrangerades av informationskontoret Kompassen. Under den...