Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 22 mars, 2024 - 12:47Uppdaterad: fredag, 22 mars, 2024 - 14:05

Åtal förkastas mot kvinna som inte känns vid postpaket med narkotika

En försändelse med 474 stycken tabletter stoppades vid en tullkontroll vid Åland Post. Paketet innehöll Aprazolam som är ett narkotikaklassat receptbelagt läkemedel.

Försändelsen var adresserad till en kvinna som nekar att paketet är hennes. Hon har sagt i tingsrätten att hon inte brukar beställa saker från internet. Kvinnan fick hem ett papper från tullen som hon tog en bild på och skickade till tullen för att fråga vad det handlade om. Tullen svarade att de behövde utreda saken och svarade vid ett senare tillfälle att en försändelse i kvinnans namn hade stoppats. Kvinnan har i sitt försvar framfört att hennes postlåda är vid gatan och att vem som helst har tillgång till den. 

Ålands tingsrätt förkastar ärendet och lutar sig mot Högsta domstolens bedömning i ett annat ärende där man konstaterar att det finns en stor sannolikhet att den som paketet är adresserat till är den som beställt det. Men det går inte att fastslå beviströskeln att det är utom rimligt tvivel. 

Tingsrätten väljer därför att förkasta åtalet då det inte är uteslutet att paketet är beställt av någon annan, trots att det var adresserat till kvinnan. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »