Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 november, 2022 - 06:49Uppdaterad: fredag, 4 november, 2022 - 07:19

Avgöranden klara inför Åland Post i hovrätten

Åbo hovrätt har inför kommande förhandlingar i Åland Post-målet fattat beslut kring talesrätt, förändring av åtal och ny bevisning.

För att få söka ändringar i tingsrättens dom måste man ha så kallad talesrätt. Åland Post har framfört att tullen inte är att betrakta som målsägande i vissa av åtalspunkterna, och att den därför inte borde ha talesrätt och rätt att besvära sig. Hovrätten slår nu fast att tullen är målsägande i de omtvistade punkterna.

Vidare yrkade åklagarna i målet bland annat på att vissa gärningsbeskrivningar skulle ändras och att vissa tillägg till gärningsbeskrivningarna skulle göras i åtalet. Åland Post yrkade att de åberopade förändringarna och tilläggen i gärningsbeskrivningarna skulle avvisas. På en punkt valde hovrätten att inte godkänna en förändring i gärningsbeskrivningen, men på flera andra fick åklagarna igenom sina förslag till förändringar.

Inför hovrättens avgörande har åklagarna även åberopat ny bevisning som Åland Post motsatt sig. Här beslöt hovrätten att tillåta den nya bevisningen.

Något datum då Åland Post-målet tas upp i hovrätten har ännu inte blivit offentligt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »