Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 september, 2015 - 12:14Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:32

Barnomsorgen behöver samordnare

Ålands barnträdgårdslärare efterlyser en samordnare som skulle kunna fungera som pedagogisk expert, ordna utbildningar och vara ett bollplank både till beslutsfattare och pedagogisk personal.

- Vi tycker det finns ett glapp mellan landskapsregeringen och kommunerna där ingen riktigt har ansvaret för detta, säger Annett Jansson, ordförande i Ålands barnträdgårdslärare r.f.
Daghemmet är ålagda att göra upp arbetsplaner, men ingen från beslutsfattarna följer upp om daghemmen verkligen följer planen eller vad den har för innehåll.
- Frågan vi ställer oss är om det bara är antalet platser som är viktigt för kommunerna, det känns som innehållet glöms bort, säger Jansson, som menar att en samordnare kunde råda bot på detta.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »