Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 februari, 2024 - 13:44Uppdaterad: onsdag, 28 februari, 2024 - 15:35

Berndtsson om Skarvens besättning: “Inget skriftligt avtal nödvändigt”

Direktören på Nordic Jetline, Oskar Berndtsson, säger apropå att ingen i M/S Skarvens besättning skrivit på arbetsavtal med rederiet att man inte behöver ett undertecknat arbetsavtal för att ett arbetsförhållande ska vara i kraft.

Alla som jobbat på Skarven för Ansgar kommer nu över till dem på minst lika bra villkor som tidigare, säger Berndtsson. 

Direktör Berndtsson jobbar inte direkt mot besättningen på Skarven utan har personal som har hand om den kommunikationen. Han vet inte exakt vilka detaljer det handlar om, men har förstått att det finns personer som känner sig osäkra på att skriva under då de inte haft ett arbetsavtal med Nordic Jetline tidigare och att det då kan finnas detaljer som de inte är bekanta med. 
Berndtsson fortsätter berätta att muntliga avtal fungerar precis lika bra som skriftliga avtal. Men på frågan om det är muntliga avtal som finns med Skarvens personal svarar han det finns skriftliga avtal på bordet som inte alla valt att signera. 
– Det finns inte någon dramatik i detta. De är likväl anställda av oss och tryggas av samma detaljer som kollektivavtalet stipulerar, säger Berndtsson. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »