Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 30 mars, 2015 - 15:01Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:55

Besökstider på Trobergshemmet upprör

Flera anhöriga är upprörda över att Trobergshemmet i Mariehamn har infört besökstider på demensavdelningen Nyhamn utan att diskutera det med de anhöriga före.
   - För det första är det ett effektiverat serviceboende där de boende betalar hyra. För det andra förstår vi inte varför personalen inte informerade oss om detta, det kändes konstigt med bara en lapp på dörren, säger Marina Sundström, som har sin mamma på avdelningen Nyhamn. Hon vill ändå betona att mamman tycker om personalen och trivs på Trobergshemmet.
Enligt Pauliina Körkkö, föreståndare på Trobergshemmet och Carola Törnqvist, omvårdnadsledare handlar det om en informationsmiss.
   - Vi borde ha informerat de anhöriga, så det var en miss från vår sida. Besökstiderna är ett önskemål från personalen, men fortsättningsvis kan de anhöriga besöka de boende om de är inne på sina rum, säger Carola Törnqvist.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »