Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 31 augusti, 2015 - 11:21Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:33

Besvär dyra för landskapet

Förseningarna i privatiseringen av färjetrafiken på norra och södra linjen, på grund av besvär mot besluten, kostar landskapet drygt 1,3 miljoner euro. Det framgår av förslaget till en fjärde tilläggsbudget för i år som lagtinget får på sitt bord i dag när man återupptar sammanträdena i plenum efter sommaruppehållet. Norra linjen är nu helt privatiserad sedan den 19 augusti, men har kostat 646.000 mer i år i landskapets regi än om privatiseringarna hade kunnat göras som planerat. Marknadsdomstolen har ännu inte gett sitt utslag när det gäller besvären mot upphandlingen av den södra linjen. Det kostar 86.000 euro mer i månaden att driva trafiken i landskapets regi och med en beräknad privatisering från den 1 februari nästa år blir det en merkostnad på 688.000 euro. Till viss del kompenseras kostnadsökningarna med ökade inkomster och lägre bunkerpris, men landskapsregeringen ämnar återkomma i en senare budget med hur detta skall finansieras i sin helhet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »