Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 oktober, 2015 - 05:51Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:26

Bio Savoys fasad måste rivas

Bio Savoys fasad måste rivas och bytas ut av fastighetsägaren Patrik Landell. Det slog byggnadsnämnden fast igår kväll då ärendet togs upp efter rivningskrav från museibyrån, byggnadsinspektionen och stadsarkitektkansliet.
Tilläggsisoleringen och vissa andra detaljer är inte förenliga med stadsplanen och k-märkningen, säger byggnadsnämndens ordförande Lotta Wickström-Johansson.
- Det är ju ett k-märkt hus och då får man inte göra ändringar i fasaderna. Det som är synd är att man vidtagit åtgärder som inte var okej och som man kunnat undgå om man konsulterat först, fortsätter hon.
Byggnadsnämndens beslut innebär att tilläggsisoleringen behöver avlägsnas och bytas ut med ny puts samt att entrébyggnadernas färg återställs till densamma som den övriga fasadens. Men om en tekniskt sakkunnig kan intyga att nuvarande isolering är duglig, behöver enbart fönstren åtgärdas. Om fastighetsägare Patrik Landell inte väljer att överklaga ska kraven tillgodoses senast sista maj, annars följer uppmaningar och slutligen vite. Ålands radio har sökt Patrik Landell.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »