Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 30 april, 2015 - 16:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:51

Biogasproduktion på Åland

Mise vill gärna se en biogasanläggning på Åland och därför har dom i samarbete med studenter från KTH i Stockholm gjort en förstudie om en sådan. Idag komposteras det mesta av bioavfallet antingen genom egen kompostering eller genom Ålandskomposten, men ingen energi återvinns.
- Det skulle vara en stor miljövinst om vi skulle kunna använda den energi som idag går till spillo i komposteringsprocesser till att skapa en energiprodukt för samhället säger Sofie Dahlsten, tf verksamhetsledare på Mise.
Vem som ska bygga och stå för en biogasanläggning tar inte Mise ställning till i dagsläget, även om Dahlsten menar att landskapet skulle vara en lämplig ägare. I den förstudie som gjorts så kostar byggandet av en biogasanläggning ungefär 7,5 miljoner euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »