Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 mars, 2010 - 16:09Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:23

Brist på manskap i Föglö FBK

Föglö frivilliga brandkår är i allvarlig kris. Inför årsmötet i april aviserar såväl nuvarande kårchefen som ordföranden sin avgång samtidigt som bristen på frivilligt manskap gör att brandkåren inte längre kan leva upp till sitt avtal med kommunen.-Uppslutningen på övningarna är usel, ibland kommer ingen och det är ohållbart, säger ordförande Hans-Kristian Skaag. När elden är lös måste folk veta hur utrustningen fungerar.Föglö FBK har nu gått ut med ett nödrop i kommunbladet, men tidigare kårchefen Rolf Håkans är skeptisk till om det får effekt. - Folk månar så om sin egen tid idag att en deltidsavlönad brandkår kan vara enda lösningen för framtiden, men det kommer att synas på skattsedeln, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »