Pasi Flinkman, vd Orkla Finland
Publicerad: onsdag, 3 februari, 2016 - 14:31, uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:29

"Chipsfabriken kan flyttas"

- Hela produktionen i chipsfabriken i Haraldsby kan flyttas till en annan anläggning, det är ett av alternativen, säger Pasi Flinkman, vd för Orkla Finland om samarbetsförhandlingarna som inleds nästa vecka. De två övriga alternativen är en omstrukturering i fabriken i Haraldsby eller en flytt av en del av produktionen.
Flinkman vill ändå inte föregå samarbetsförhandlingarna och framhåller inte något av alternativen som det mest troliga. Utöver all personal på Åland så berörs också personalen inom försäljning och marknadsföring i Vanda av samarbetsförhandlingarna.

Orkla Finland har ungefär 400 personer anställda varav 103 jobbar på Åland och maximalt är det 107 personer som kan bli drabbade när samarbetsförhandlingarna är avslutade om ungefär sex veckor.

Reporter: Owe Sjöblom
redaktion@radiotv.ax

Fler Nyheter

Handikappförbundet: Låt inte KST stranda!

Låt inte diskussionerna om KST handla om kommunernas antal eller finansiering och låt inte beslutet stranda på att kommunerna strävar till att behålla sin makt. Det skriver Ålands handikappförbund i ett pressmeddelande.

Sund får ny kyrkoherde

Domkapitlet i Borgå stift har utsett en ny person som ska sköta kyrkoherdetjänsten i Sund-Vårdö församling.

17.600 hotellövernattningar i september

Nästan 17.600 hotellövernattningar gjordes på Åland i september, och det är en ökning med nästan en procent jämfört med samma månad i fjol.

Amerikansk ålänning om presidentvalet i USA

Al Sjöholm förklarar hur han hade tänkt om han skulle ha röstat i det amerikanska presidentvalet:
Republikanen Donald Trump eller demokraten Hillary Clinton; den 8 november avgörs det vem som kommer att efterträda demokraternas Barack Obama som USA:s president.

Man tog sig in i bostad

En man tog sig in i en bostad i Mariehamn genom en olåst balkongdörr natten mellan fredag och lördag, det berättar polisen i ett pressmeddelande.

Motorbåt fick problem på Ålands hav

En finsk motorbåt på cirka 10 meter fick maskinproblem ute på Ålandshav igår lördag på väg mot Mariehamn från Sverige. En maskin hade gått sönder och...

Dyra åländska musslor med EU-krav

Ulf Weman rapporterar om de nya EU-kraven och intervjuar musselodlaren Torbjörn Engman:
Det blir många och dyra provtagningar och undersökningar om det skall odlas åländska musslor för människoföda. Det har en utredning, som landskapsregeringen gjort av villkoren för musselodling som människoföda, nu visat.

Paf anställde ny marknadsdirektör

Goran Ristic, 38 år från Uppsala, har anställts som ny marknadsdirektör på Paf.

Indrivning av narkotikaskulder

Tomas Tornefjell rapporterar om dagens rättegång:
Indrivning av narkotikaskulder står i centrum under dagens rättegång i Ålands tingsrätt.