Pasi Flinkman, vd Orkla Finland
Publicerad: onsdag, 3 februari, 2016 - 14:31, uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:29

"Chipsfabriken kan flyttas"

- Hela produktionen i chipsfabriken i Haraldsby kan flyttas till en annan anläggning, det är ett av alternativen, säger Pasi Flinkman, vd för Orkla Finland om samarbetsförhandlingarna som inleds nästa vecka. De två övriga alternativen är en omstrukturering i fabriken i Haraldsby eller en flytt av en del av produktionen.
Flinkman vill ändå inte föregå samarbetsförhandlingarna och framhåller inte något av alternativen som det mest troliga. Utöver all personal på Åland så berörs också personalen inom försäljning och marknadsföring i Vanda av samarbetsförhandlingarna.

Orkla Finland har ungefär 400 personer anställda varav 103 jobbar på Åland och maximalt är det 107 personer som kan bli drabbade när samarbetsförhandlingarna är avslutade om ungefär sex veckor.

Reporter: Owe Sjöblom
redaktion@radiotv.ax

Fler Nyheter

Wiklöf Holding bygger för framtiden

Dan-Johan Dahlblom intervjuas av Tomas Tornefjell.
Mathis-Hallen i centrala Mariehamn förnyas och förstoras under nästa år. Det är en del i ett investeringsprogram på totalt cirka 12 miljoner euro som Wiklöf Holding satsar på.

Efterlyser hjälp i stället för stjälp med KST

Runar Karlsson intervjuas av Ulf Weman.
Landskapsregeringen borde hjälpa till istället för att motarbeta kommunernas möjlighet att komma överens om flera KST-områden.

Kommissionen kräver slut på vårjakten

Finansminister Mats Perämaa intervjuas av Ulf Weman.
Inom två månader måste Finland se till att Åland förbjuder vårjakten på guding, annars går frågan till EU-domstolen.

Dömd lagtingsledamot kan få gå

Lagtingsdirektör Susanne Eriksson intervjuas av Hasse Persson-Bru.
Lagtingsledamöter som döms till fängelsestraff för gärningar som skett utanför det politiska uppdraget kan skiljas från sina lagtingsuppdrag.

Fiskrom vidareförädlas i Föglö

128.000 euro i bidrag ur europeiska havs- och fiskerifonden får Ålands fiskförädling i Föglö för satsningen på att förädla rommen från regnbågslaxarna.

Skeptisk till förslag om räddningslag

Förslaget till lag om en gemensam räddningsmyndighet upplevs som problematiskt på många sätt. Det menar kommunstyrelsen i Finström som skickar sina åsikter till kommunförbundet som ger det slutliga utlåtandet till landskapsregeringen.

Finström: Riv upp eller lägg KST-lagen på is!

Det saknas förutsättningar för att arbeta vidare med ett norråländskt KST.

Geta stannar i Medis

Kommunfullmäktige i Geta gick emot styrelsen och beslöt att inte säga upp avtalet med Medis.

En påfågel räddades från fågelinfluensan

Janina Nordblom berättar om när hon tog sig an påfågeln Persilja och gav henne ett nytt hem:
En liten hackkyckling som fick sin revansch. Så kan man kanske beskriva Lilla holmens påfågel Persilja som mobbades och tvingades flytta, och som därför klarade sig när fågelinfluensan drabbade Lilla holmen.