• Ålands Radio sänder direkt klockan 12 när kansliminister Nina Fellman presenterar ett reviderat förslag till kommunreform. Foto: Hasse Persson-Bru
Publicerad: torsdag, 14 september, 2017 - 06:07, uppdaterad: torsdag, 14 september, 2017 - 12:26

Direktsänd info om kommunreformen

I dag presenteras landskapsregeringens reviderade syn på hur kommunstrukturen på Åland kan se ut i framtiden. I april kom ett förslag om att nuvarande 16 kommuner ska bli fem men efter en remissrunda och egna initiativ från en del kommuner har utgångsläget förändrats.

- Vi har hela tiden sagt att vi i höst kommer med ytterligare preciseringar till förslaget, säger kommunminister Nina Fellman, socialdemokrat.

Pressinformation om det nya förslaget hålls i dag klockan 12. Ålands Radio sänder direkt både i radio och tv via hemsidan.

Det innebär att riksnyheterna klockan 12 utgår ur Ålands Radios sändningar i dag.

Fler Nyheter

Vill förbättra nordiskt studentutbyte

En samnordisk ansökningsportal för alla nordiska universitet och högskolor.

Skördefesten blev lyckad

Liz Mattsson och Henrik Sundberg intervjuas av Tomas Tornefjell
- Årets skördefest lockade ett stort antal besökare och vi är mycket nöjda. Det säger Skördefestens verksamhetsledare Liz Mattsson.

Medieskatt införs

Landskapsregeringen fattar i dag beslut om att införa en media-avgift av skattenatur. Så skriver man i ett pressmeddelande som skickades ut nyss.

Föreslår skola för barn med autism

Mathias Eriksson berättar att SÅHD föreslår att ett resurscentrum för elever med autism och psykiska störningar byggs:
Södra Ålands högstadiedistrikts förbundsstyrelse föreslår att man bygger ett resurscentrum för elever med autism och psykiska störningar.

Janssons kritik överraskade

Landskapets förvaltnings- och utvecklingschef Dan E Eriksson är överraskad över den kritik som Ålandskommitténs vice ordförande Gunnar Jansson kom med i Ålands Radio förra veckan.

Nu öppnar terapibassängen igen

I dag öppnar ÅHS terapibassäng på paramedicinska mottagningen igen.

Få trafikbrott under intensiv helg

Trots en intensiv trafikhelg med anledning av Skördefesten har trafikbrotten varit få. En förare blåste 0,8 promille när polisen gjorde en alkoholkontroll på Tjudövägen i Finström på söndagen.

Nya utrymmen behövs för specialfritids

Förbundsdirektör Veronica Snellman och skoldirektör Mathias Eriksson intervjuas av Nina Smeds:
Södra Ålands högstadiedistrikt kan tänka sig att från och med 2019 ta över specialfritidsverksamheten som Ålands omsorgsförbund i dag har hand om, men det förutsätter att man bygger nya lokaler för verksamheten.

Kompassen ordnade Skördefestutflykt

Siv Ekström med flera intervjuas av Tomas Tornefjell:
Ett 60-tal nyinflyttade ålänningar var med under lördagens busstur till skördefesten, som arrangerades av informationskontoret Kompassen. Under den...