Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 28 augusti, 2017 - 05:45Uppdaterad: måndag, 28 augusti, 2017 - 07:52
  • Ekoodlaren Gunilla Mattsson bjöd in intresserade besökare till sin gård i helgen. Foto: Jessica Shanthi Säll.
  • Efterfrågan på ekologiska åländska grönsaker är stor. Foto: Jessica Shanthi Säll.

Efterlyser fler ekologiska odlare

Det behövs fler ekologiska odlare. Det menar Gunilla Mattsson, ekologisk odlare i Överby, Eckerö och medlem i andelslaget Odlarringen.

I dag består Odlarringen av 13 ekologiska odlare fördelade på åtta gårdar runt om på Åland.

Men det räcker inte för att klara av att möta efterfrågan på ekologiska matvaror från de åländska konsumenterna, enligt Mattsson.

- Mariehamns stads skolor, landskapets skolor och dagisar vill gärna köpa ekologiskt åländskt så långt det går, så där finns en stor plats att fylla om man ska få fram varor till dem hela terminerna, säger Mattsson, och tror att chansen är stor att fler jordbrukare kommer att ställa om till ekologiskt jordbruk framöver.

- Med tanke på att priserna på vanliga jordbruksprodukter är ganska låga, så finns det kanske en möjlighet att fler tittar på den ekologiska sidan och tänker att det kan vara en väg för att få mer lönsamhet, säger Mattsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »