Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 april, 2024 - 16:15

Enhetschefen: Inga problem att bemanna Ålandstrafiken

Ålandstrafiken har inte problem med att bemanna sina tjänster. Det säger enhetschefen Gilla Karlsson med anledning av infrastrukturminister Camilla Gunells (S) kommentar vid gårdagens frågestund i lagtinget. Gunell sade bland annat att Ålandstrafiken lider av bemanningsproblem och att det är svårt att upprätthålla en bra hälsa på arbetsplatsen.

  – Vi har alltid bra med sökanden till våra tjänster, säger enhetschef Gilla Karlsson. 
Ålandstrafiken hade nyligen flera tjänster ute för bland annat sommarjobb samt en årlig tillfällig bokare. 
– Vi hade 58 sökanden till tjänsterna som sommarbokare och 46 sökande till tjänsten som den årliga tillfälliga bokaren. Bland de sökande till tjänsterna finns tidigare anställda, säger Gilla Karlsson. 

Personalen vid Ålandstrafiken är ofta de som får ta emot kritik från de som vill nyttja skärgårdstrafiken. 
– Vi måste ha bokningsregler för skärgårdstrafiken, annars blir det vilda västern. Man får ibland känslan av att resenärerna väljer att missförstå våra regler, säger Gilla Karlsson. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »