Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 mars, 2024 - 16:04Uppdaterad: onsdag, 13 mars, 2024 - 16:22

Enigt lagting rynkade pannorna kring gränshandeln mellan Åland och Sverige

Det rådde stor enighet i lagtinget i dag, onsdag, om att arbetet med att underlätta handeln mellan Åland och Sverige behöver intensifieras, men att det är stora problem på vägen. 

Obunden samling hade lämnat in en motion i ärendet med förslaget att landskapsregeringen ska verka för att det ska inrättas tullkontrollplatser för handelsvaror i Grisslehamn och Norrtälje. I dag sker förtullning av varor som ska till Åland vid Arlanda. 

I debatten framkom att Åland ska jobba för att underlätta gränshandeln så mycket som möjligt, men att det sist och slutligen inte är Åland som kan bestämma i den här frågan.  
– Inkommande vecka håller vi ett seminarium om problematiken kring gränshandeln och efter det är regeringens avsikt att bilda en arbetsgrupp bestående av politiker, företagare och sakkunniga som ska jobba vidare med frågan, sade finansminister Mats Perämaa

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »