Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 24 september, 2017 - 13:52Uppdaterad: söndag, 24 september, 2017 - 13:53
  • Vid lågt vatten har det varit svårt att lägga till vid färjfästet i Åva. Nu ska det byggas om. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Färjfäste i Åva byggs om

Landskapsregeringen söker nu en ersättande färja till Doppingen på rutten Åva-Jurmo i Brändö. Det rör sig om bara en vecka i december då färjefästet i Åva byggs om.

Färjfästet ska förses med en ponton, samtidigt som Doppingen byggs om i ena änden för att kunna ta i land i det ombyggda färjefästet.

- Till våren gör vi samma sak, då med den andra änden på fartyget, säger Sten Schauman, upphandlare vid infrastrukturavdelningen.

Det har varit problem att lägga till i Åva under lågvatten, och färjefästet är i dåligt skick. Åva-Jurmolinjen drivs av bolaget Alandia Tug, med landskapets färja Doppingen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »