Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 17 mars, 2024 - 14:27
  • Bl a ÖSFBK ryckte ut till branden i Långbergsöda. Arkivbild.

Fem personer i trafikolycka och maskinhall brann ner till grunden

Vid kvart i tolv på söndagen inträffade en trafikolycka i Jomala med fem personer inblandande och en halv timme senare kom ett larm om en byggnadsbrand i Saltvik. 

Ingen person skadades i trafikolyckan i Sviby som var mellan en paketbil och en personbil. Fordonen kolliderade och båda hamnade i diket. När räddningspersonal från Jomala FBK och ambulanser kom till platsen hade samtliga tagit sig ur fordonen. 

– Ambulanspersonal kontrollerade de inblandade på plats och ingen behövde föras till sjukhuset, säger räddningsledare Krister Koskinen

Koskinen vet inte orsaken till kollisionen, men det var mycket halt på vägen. 

Byggnadsbranden i Långbergsöda i Saltvik var en maskinhall som totalförstördes. När Östra och Västra Saltviks FBK kom till platsen fanns inget att göra och hallen på 375 kvadratmeter brann ner till grunden. Även tankbilen från Finströms FBK ryckte ut till platsen. 

– Det är oklart vad som startade branden, säger räddningsledare Krister Koskinen. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »