Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 mars, 2024 - 11:07Uppdaterad: torsdag, 14 mars, 2024 - 14:05

Ferrari lättad över förlikning  

Ålands tingsrätt meddelar under torsdagen att målet där stadsstyrelsens ordförande Michele Ferrari (Lib) tillsammans med en annan person står som både målsägande och svarande har avskrivits.

Brottsrubriceringen är misshandel och grov skadegörelse. Händelserna bakom målet skedde i augusti 2021. 

Tingsrätten skriver att parterna förlikats. Huvudförhandlingen var planerad att hållas i dag.  Michele Ferrari skrev om målet i sina sociala medier i februari 2023.  

“Jag är målsägande för två punkter och har en motanmälan emot mig som kommer behandlas i samma process. Det är ett åtal som endast kan leda till dagsböter, om åtalet mot förmodan leder någon vart” skrev Ferrari då.  

När Ålands Radio talar med Ferrari på torsdagen säger han att han är lättad över förlikningen men tycker det är synd att processen tagit två och ett halvt år. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »