Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 september, 2016 - 06:05Uppdaterad: torsdag, 29 september, 2016 - 09:55

FFC:s svenska verksamhet kan läggas ner

Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC har planer på att lägga ner den lokala bevakningen på Åland. Det berättar Sturle Fjäder, ordförande för FFC:s lokalorganisation på Åland, i ett pressmeddelande. Han avslöjar också att det finns planer på att lägga ner tidningen Löntagaren och den svenskspråkiga kurs- och informationsverksamheten.

Fjäder påpekar att man länge märkt en negativ utveckling med allt mindre information och utbildning på svenska inom förbunden som är medlemmar i FFC. Om de nya planerna förverkligas menar Fjäder att de svenskspråkiga medlemmarnas röst blir mindre värd än de finskspråkigas.
- Vår demokratiska rätt att vara med och påverka fackföreningsrörelsens innehåll och mål kommer att vara totalt avskuren genom bristen av information och utbildning på svenska, skriver Sturle Fjäder.

FFC:s styrelse ska ta beslut i frågan i början av oktober.

Reporter: Malin Lundberg
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »