Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 8 oktober, 2015 - 06:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:27

Fiskare kritiserar strömmingsmarknad

- All information kom väldigt sent. Vi fick inte reda på någonting förrän dagen innan marknaden. Det säger Getafiskaren Hans Bergman till Svenska Yle om Strömmingsmarknaden som pågår på Salutorget i Helsingfors den här veckan.
Bergman och flera andra fiskare menar att Helsingfors stad skött arrangemanget dåligt i år, bland annat vad gäller marknadsföringen.
- Tidigare har det funnits banderoller på stan. Människor undrar nu vad det är för jippo som pågår, säger Hans Bergman, som vann första pris i en tävling på marknaden men inte fick något pris.
- Om man får en pokal på bordet säljer man massor, säger Hans Bergman.
Hanna Kulmala på Helsingfors stad är producent för årets Strömmingsmarknad, och hon säger att hon ska ordna ett möte med fiskarna inför nästa år så evenemanget blir bättre då. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »