Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 september, 2016 - 15:04Uppdaterad: torsdag, 29 september, 2016 - 09:55

Fiskeriförsäkringar berör få

-Nedskärningarna i fiskeriförsäkringssystemet hotar yrkesfiskets framtid. Det skriver riksdagsledamöterna Mikaela Nylander, Mats Nylund och Stefan Wallin från SFP i ett pressmeddelande. Det handlar om regeringens planer att kraftigt skära i fiskeförsäkringssystemet som betalar ersättning för skador på fiskeredskap och på fartyg som används för kustfiske.

-På Åland planerar vi också att frångå systemet med fiskeförsäkring, det kommer upp i kommande budgetbehandling, säger fiskerikonsulent Tom Karlsson på landskapsregeringens fiskeribyrå.

Han säger att fiskeriförsäkringssystemet på Åland berör en väldigt liten grupp och att det inte är befogat i tider av sparbehov att upprätthålla systemet för så få.

Reporter: Eva Ringbom-Fonsell
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »