Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 18 september, 2017 - 08:16
  • Polisen var på plats och gjorde alkotest i hamnen när en färja anlöpte i helgen. Två blåste positivt men under rattfyllerigränsen. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Flera trafikbrott under helgen

Polisen har mycket att rapportera från helgens trafikövervakning.

I lördags fick en förare böter och tio dagars körförbud för att ha kört för fort. Föraren höll 80 kilometer i timmen på 50-väg och misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten.
Natten till söndagen stannades en moped med konstruktionsändringar. Polisen avregistrerade mopeden efter att ha provkört den och upptäckt flera brister.

Två av tolv förare som körde av färjan i Västra hamnen blåste positivt när polisen ordnade alkotest, dock hade de så låg promillehalt att det var under gränsen för rattfylleri.

Under helgnatten upptäckte polisen också en förare som framförde en personbil utan körrätt. Ärendet rubriceras som olovlig körning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »