Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 18 mars, 2024 - 14:19Uppdaterad: måndag, 18 mars, 2024 - 14:25
  • Folkhälsans planer, Bild: Arkitektbyrå Tiina Holmberg, Visualisering: Gitech

Folkhälsan planerar nybyggnation

Folkhälsan vill bygga ut sin verksamhet och samtidigt öka antalet vårdboende för äldre. Därför ansöker de om en ändring av stadsplanerna för tre tomter som de vill slå ihop till en tomt.  

Skisser har bifogats till stadsmiljönämnden av Folkhälsans tilltänkta nybyggnation mot Styrmansgatan och Kaptensgatan. Byggnaden planeras ha tre fullständiga våningar och en partiell vindsvåning. Tre byggnader från 1920, 1943 och 1958 skulle behöva rivas på den tilltänkta tomten, medan man låter två sammankopplade byggnader vara oförändrade. Stadsarkitekten, Dominicus Björkstam, konstaterar att planändringen anses vara ändamålsenlig, då behovet av boendetypen är av stor vikt för staden. Samtidigt går det i linje med vision 2040 om att Mariehamn ska ha en hög kvalitet i äldreomsorgen och bidra till att de äldre för en tillvaro som präglas av mening, sammanhang och värdighet. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »