Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 mars, 2024 - 15:36

Fordonsmyndighetens chef inte förvånad över kritik från landskapsrevisionen

Landskapsrevisionen påpekar i sin effektivitetsrevision flera brister hos fordonsmyndigheten. Bland annat skriver landskapsrevisionen om stor personalomsättning, lagstiftning som måste förtydligas, att avtalet gällande registerbrickor behöver förnyas och om stora digitala utmaningar med ett föråldrat system kring fordonsregister och bokningssystem.  

Per Eriksson har varit chef på fordonsmyndigheten sedan oktober 2022. Han säger att granskningen ger en rättvis bild av läget. Eriksson känner inte till historiken bakom varför myndigheten till exempel blivit eftersatt med digitaliseringsprocesser och varför bristerna uppstått men menar att man på senaste tid har börjat åtgärda bristerna. 
– Landskapsregeringen har bland annat anställt en myndighetsjurist på fordonsmyndigheten som jobbar bland annat med lagarna, man har kört igång det nya körkortsregistret och man har beslutat att investera i en ny fordonsregisterplattform, säger Per Eriksson. 
På frågan om det finns något av det som landskapsrevisionen påpekar som man inte börjat åtgärda svarar Eriksson att fordonsmyndigheten är en fungerande myndighet men att han önskar en besiktningsman till.   
– Landskapsregeringen har beviljat oss en hel del resurser i år, det gäller nu att jobba på med de resurser vi har, säger Per Eriksson.  
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »