Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 29 februari, 2024 - 13:49Uppdaterad: torsdag, 29 februari, 2024 - 16:33

Förra landskapsregeringen får underkänt betyg i Ålands näringslivs barometer

Den föregående landskapsregeringen, regeringen Thörnroos, får vitsordet underkänt i Ålands näringslivs barometer, som publicerades idag.

Ålands näringslivs vd Susanne Olofsson säger att förtroendet för landskapsregeringen som institution är kraftigt skadat på grund av den politiska oenigheten kring elhybridfärjan som lett till ett skadestånd på omkring 14 miljoner euro. Att den tidigare infrastrukturministern Christian Wikström under en av sina sista dagar på jobbet godkände naturskyddsområdet Bogskär utan förankring i lagting eller landskapsregering har också bidragit till det låga förtroendet. 

–  Ett sådant agerande ger signaler till det privata näringslivet att det saknas långsiktighet och sådana snabba vändningar lockar inte till sig nya investeringar och aktörer som vill satsa på den åländska marknaden, säger Susanne Olofsson. Fredrik Karlström som var näringsminister i den föregående landskapsregeringen håller med om att de två besluten har skadat förtroendet
för landskapsregeringen.  

–  Det är två horribla beslut och jag hoppas att vi aldrig ser sådana misstag igen, säger Fredrik Karlström. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »