Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 februari, 2016 - 05:49Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:29

Fortsatt tungt för mjölkproducenter

- Det är fortsatt tungt att vara mjölkproducent idag, många kämpar med likviditeten. Det säger mjölkproducenten och styrelseordförande för ÅCA, Trygve Sundblom.
Han nämner ett fortsatt lågt avräkningspris, avbytarsystemet som inte kommit igång enligt förhoppningen och en överproduktion av mjölk i världen som orsaker till den tuffa situationen.
När det gäller ÅCA så anpassas verksamheten enligt mjölkmängderna dom beräknar få in i år. Siktet är inställt på 13 miljoner liter och satsningen på syrade produkter fortsätter. Däremot har osttillverkningen dragits ned eftersom ÅCA får in mindre mjölk. Planera att producera ekologisk mjölk finns kvar och styrelsen håller som bäst på och funderar på när och hur satsningen ska påbörjas.

Reporter: Owe Sjöblom
redaktion@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »