Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 april, 2024 - 16:14

Förvaltningschefen: Oklart om LR kunde anmält Veikkaus till nämnd

I och med att det inte är en diskriminering riktad mot Ålands landskapsregering är det oklart om landskapet kunde ha anmält Veikkaus till diskriminerings- och jämställdhetsnämnden. Det säger förvaltningschefen John Eriksson. 

– Jag vet inte om det skulle ha fungerat. Vi är en juridisk person och det kan vara så att det behöver vara en fysisk person som behöver göra anmälan. I vilket fall som helst så skulle en diskriminering behövts riktats mot Ålands landskapsregering, säger John Eriksson. 

Det var i fredags som Ålands Radio rapporterade om att ålänningen Kimmo Mattsson anmält Veikkaus till diskriminerings- och jämställdhetsnämnden. 

John Eriksson säger att landskapsregeringen fortfarande är öppna för att försöka lösa frågan om Veikkaus vara eller icke vara på Åland. 
– Det som lyfts fram som ett problem från rikets sida är tillsynen av spelet. Från och med årsskiftet så är landskapsregeringen tillsynsmyndighet för spel som anordnas på Åland. Vi har varit öppna med att åta oss att vara tillsynsmyndighet för den delen som rör Veikkaus spelbedrivande, säger han.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »