Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 mars, 2024 - 06:03
  • Förvaltningschef John Eriksson. Arkivbild.

Förvaltningschefen om antikorruptionspolicy: “Ska inte råda tvivel om att förvaltningen är opartisk”

Det ska inte råda några tvivel om att Ålands landskapsregerings förvaltning är en oberoende och opartisk aktör som alltid handlar utgående från laglighet. Så säger förvaltningschef John Eriksson om landskapets uppdaterade antikorruptionspolicyn.

Också tidigare har man haft nolltolerans för gåvor och förmåner men nu finns det på pränt. Ett av syftena med den nya policyn har varit att adressera den tillitsstudie som gjordes av Ålands statistik och utredningsbyrå, Åsub, 2022. 

–Tillitsstudien visar att det finns en uppfattning om att svågerpolitik förekommer, detta är ett sätt att adressera det resultatet och att lyfta upp frågan, säger John Eriksson. Vidare säger han att man inte har kännedom om några konkreta oegentligheter men att också allmänhetens uppfattning spelar roll. En av de viktigaste aspekterna är att landskapsregeringen jobbat fram detta tillsammans i hela organisationen. 

–Vi har haft det på ett handläggarmöte inom hela förvaltningen. Bara på det sättet belyser man viktigheten i frågan, säger Eriksson.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »