Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 april, 2019 - 07:03
  • Polsen beskriver påskhelgen som ganska lugn, trots en del fylla och trafikförseelser.

Fylla och fortkörning under påskhelgen

Polisen skriver i ett pressmeddelande att en person natten mot söndagen stört sina grannar i Jomala genom att föra oljud och göra åverkan på grannarnas bilar. Polisen talade med mannen som lovade att lämna grannarna ifred.

Ordningsvakter på ett utskänkningsställe i Mariehamn anmälde att de hade gripit en stökig gäst. Gästen är nu misstänkt för misshandel och motstånd mot person som upprätthåller ordningen och personen fick sova ruset av sig på polisstationen.

En taxiförare anmälde att denne hade en person i taxin som inte gått att väcka. Passageraren som inte kunnat berätta sin hemadress till föraren fick övernatta på polisstationen istället.

I lördags inkom en anmälan om eventuellt rattfylleri i Mariehamn, polisen påträffade fordonet och föraren blåste 1,93 promille och misstänks för grovt rattfylleri och olovlig körning eftersom föraren saknade körkort.

I fredags körde en bil på Nya Godbyvägen i Jomala i 131 km/h, där den högsta tillåtna hastigheten är 90 km/h. Föraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten, och fick böter samt ett 10 dagars körförbud. En annan förare fick böter och 10 dagars körförbud efter att en förare körde 81 km/h på Hammarlandsvägen i Hammarland, där den högsta tillåtna hastigheten är 50 km/h.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »