Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 11 mars, 2024 - 05:45Uppdaterad: måndag, 11 mars, 2024 - 05:45

Granskning pekar på problematik inom landskapets lönesättning

Då chefslöner höjs inom landskapet har allmänheten rätt att förvänta sig mer utveckling och effektivisering. Det menar landskapsrevisor Dan Bergman i en granskning av lönesättningen inom landskapet.

Han anser att det inte räcker att cheferna ser till att sköta den löpande verksamheten och bedömer att de i synnerhet måste se till att digitaliseringsprojekt genomförs.  

John Eriksson, förvaltningschef vid landskapsregeringen, säger att det har skett en stor utveckling inom digitaliseringsområdet under de senaste åren. Samtidigt finns det utmaningar, framför allt språkliga och därmed självstyrelsepolitiska svårigheter, då systemen ska kopplas till rikets motsvarigheter. 

Landskapsrevisor Dan Bergman skriver i rapporten att “det är hög tid att åstadkomma en harmonisering av lönesättningen för ÅHS och landskapets övriga tjänstemän”, och här pågår arbete säger John Eriksson. Landskapsrevisorn menar också att systemet med förflyttningstillägg leder till omotiverat höga löner, något som riskerar att försämra allmänhetens förtroende för landskapsregeringen.

John Eriksson konstaterar att förflyttningstillägget finns i nuvarande kollektivavtal.  
– Jag kan förstå åsikten om att man närmare bör titta på att tidsbestämma tilläggen, säger han. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »