Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 juni, 2017 - 13:46Uppdaterad: torsdag, 1 juni, 2017 - 15:22
  • Avbrutna tänder är resultatet efter en oseriös hästtandläkare. Foto: Annett Pfeifer.

Häst avlivas efter avbrutna tänder

Hästen Qvintus som fick tänderna avbrutna av en hästtandläkare har nu avlivats. - Vi söker tröst i att vi fick 24 helt underbara år med vår fantastiska Qvintus, skriver hästens ägare Annette Bergbo på Facebook.

Som Ålands Radio tidigare rapporterat ska hästtandläkaren, som kommer från Sverige, ha dragit ut tänder på hästar utan att ha gett varken lokalbedövning eller lugnande medel.

ÅMHM-veterinären Annett Pfeifer har tidigare sagt till radion att det är omöjligt att göra så utan lokalbedövning eller lugnande medel, och att det i sin tur har lett till att hästtandläkaren brutit av tänderna på Qvintus.

Enligt Annette Bergbo gjorde hästtandläkaren ingreppet utan att hon var närvarande.

- Han gjorde det utan att vi var på plats, han gjorde det utan att tillfråga, förklara eller rådgöra med mig som hästägare och det är mycket allvarligt, säger Annette Bergbo och hoppas nu att den polisanmälda hästtandläkaren fälls.

- Jag hoppas att han får yrkesförbud så att inte fler oskyldiga hästar drabbas, säger Annette Bergbo.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »