Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 30 mars, 2015 - 11:17Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:55

Husentreprenör stämmer ÅAB

En husentreprenör kräver Ålandsbanken på 1,3 miljoner euro. Enligt stämningsansökan till tingsrätten anklagas banken för att ha brutit mot banksekretess och avtal och att ha brustit i ansvaret som så kallad RS-bank. Det är ett system som skyddar bostadsköparens intressen under byggnadsfasen ifall byggherren skulle råka i ekonomiska svårigheter. Enligt stämningsansökan ska banken också ha läckt affärshemligheter om husentreprenören till husköparna. Tvisten har sin början i några nybyggda parhus i Jomala och det här är bara ett led i den omfattande tvisten. Bland annat har husköpare stämt husentreprenören, entreprenören har stämt husleverantören och vice versa. I morgon väntas det bli huvudförhandling i tingsrätten mellan husentreprenören och husleverantören.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »