Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 april, 2024 - 16:55Uppdaterad: tisdag, 9 april, 2024 - 09:20

Infrastrukturministern: Ålandstrafikenanställda har ett av Ålands svåraste arbeten

Ålandstrafiken lider av bemanningsproblem och det är svårt att upprätthålla en bra arbetshälsa på arbetsplatsen. Det framförde infrastrukturminister Camilla Gunell (S) på dagens frågestund i lagtinget.  

Det var Obunden samlings Andreas Kanborg som lyfte Ålandstrafikens öppettider i en fråga som främst handlade om arbetet med att förbättra det bristfälliga bokningssystemet.  

– Digitalisering i all sin ära – men vi måste förbättra servicen och det måste gå att få tag på en fysisk människa, om än enbart per telefon, vilket är väldigt svårt i dag, sa han.  

Camilla Gunell sa att landskapsregeringen i nuläget inte har några planer på att förlänga öppettiderna. Däremot finns problem med bemanningen “på grund av sjukdom och arbetsrelaterade saker”.  

– De som är anställda inom Ålandstrafiken har kanske ett av Ålands svåraste arbeten. De står i frontlinjen för väldigt mycket kritik från alla möjliga håll när det inte fungerar. Det är problem att rekrytera till en sådan arbetsplats som är så i korselden, sa Camilla Gunell.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »