Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 maj, 2015 - 11:54Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:50

Kökar pejlar politikintresset

På Kökar har man redan nu börjat pejla hur intresserade kommuninvånarna är av att ställa upp i höstens val. I Kökars infoblad som delas ut i dagarna finns en enkät där invånarna kan fylla i om de är intresserade av att bli kommunpolitiker och i så fall i vilket organ.
- För fyra år sedan hade vi svårt att få ihop personer till fullmäktige och därför vill vi börja i tid den här gången, säger Madelene Ahlgren-Fagerström som tillsammans med Jens Aalto fått i uppdrag att förbereda kommunen inför valet.
Kökar diskuterar just nu att eventuellt ta bort sina nämnder och i stället ha så kallade bollplank som tjänstemännen kan diskutera med. I enkäten får Kökarborna meddela om de kan tänka sig att vara bollplank och i så fall till vilken tjänsteman.
Enkäten ska lämnas in senast den 15 augusti.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »