Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 30 november, 2023 - 07:17Uppdaterad: torsdag, 30 november, 2023 - 07:47
  • Ö-undantaget får stöd av kommunikationsutskottet. Arkivbild.

Kommunikationsutskottet stöder ö-undantaget

Ö-undantaget från utsläppshandeln i färjetrafiken mellan riket och Åland har tagit ytterligare ett steg mot godkännande. 

Det är riksdagens kommunikationsutskott som enhälligt stöder att ö-undantaget tas i bruk. 

- Jag är mycket nöjd med utlåtandets innehåll och jag är glad att vi fick ett enhälligt utlåtande i kommunikationsutskottet om att ta i bruk ö-undantaget. Utskottet konstaterar enhälligt att det är ytterst viktigt för att trygga Ålands tillgänglighet och goda förbindelser, säger riksdagsledamot Mats Löfström i ett pressmeddelande. 

Kommunikationsutskottet slår också fast att Åland utan ett undantag kunde få ökade kostnader eller ytterligare försämringar i turtätheten i trafiken vilket skulle försvaga Ålands tillgänglighet och konkurrensläge. Utskottet slår också fast att ökade transportkostnader kan leda till högre produktionskostnader för företag som är verksamma på Åland och även försämra landskapets försörjningsberedskap. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »