Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 mars, 2015 - 11:25Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:58

Kråkor ingen sanitär olägenhet

Kråkorna i bostadsområdet Österbacka i Mariehamn är ingen sanitär olägenhet. Det konstaterar Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet ÅMHM.

ÅMHM har under tio tillfällen granskat förekomsten av kråkor i området efter att en privatperson klagat och en motion gällande invasion av kråkor i Österbacka lämnats in till stadsfullmäktige. ÅMHM konstaterar att livsmedelsföretagen i området har sophantering som fungerar väl. Även Ålands renhållning som ligger nära Österbacka har inspekterats och företaget har vidtagit åtgärder som gjort att kråkorna inte kommer åt avfallet där.
Enligt ÅMHM finns det i dagsläget ingen anledning för myndigheten att vidta åtgärder mot kråkorna, då de inte kan klassas som en sanitär olägenhet .

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »