Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 september, 2016 - 13:41Uppdaterad: torsdag, 29 september, 2016 - 09:55

KST på norra Åland 2018

- Jag upplever att vi är överens om det här och jag tror att det kan gå ganska snabbt att få till stånd ett KST för norra Åland. Det säger Runar Karlsson, ordförande för kommunstyrelsen i Saltvik.
   Utredningen som beställdes i våras är nu klar och den rekommenderar att Norra Ålands högstadiedistrikt, NÅHD, står som huvudman och att centrum för socialtjänsten placeras i Godby med en servicepunkt i Vårdö.
   Enligt Karlsson är kommunerna Saltvik, Finström, Geta, Sund och Vårdö i stora drag överens om detta. Fullmäktige i respektive kommuner ska ge sina utlåtanden innan årsskiftet och om det blir godkänt från alla håll kan styrelsen för NÅHD börjar arbeta med hur socialtjänsten ska se ut under nästa år för att sen förverkligas 2018.

Reporter: Owe Sjöblom
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »