Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 8 maj, 2024 - 10:40Uppdaterad: onsdag, 8 maj, 2024 - 13:12

Kulturbyrån ansöker om 270 000 euro till treårigt projekt

Kulturbyrån vid Ålands landskapsregeringen har ansökt om totalt 270 000 euro för ett treårigt projekt ur Ålands strukturfondsprogram ESF+. 

Syftet med ansökan är att stärka konst- och kultursektorn genom förbättrade arbetsförhållanden, ökad tillväxt, erfarenhetsutbyten, samarbeten och kompetensförsörjning, dels inom det egna konstutövandet samt inom affärsmässighet. 

Projektansökan har föregåtts av en förstudie som kulturbyrån genomfört där man kartlagt konst- och kulturarbetarnas arbetssituation. Undersökningen bestod av 35 frågor och förklarar att situationen är utmanande. De flesta yrkesverksamma har en osäker försörjning och allmän otrygghet, vilket gör att de har ett kompletterande arbete vid sidan av det konstnärliga utövandet. Landskapsregeringen bifaller ansökan då projektet bidrar till att uppfylla de strategiska målen i den kulturpolitiska strategin för Åland 2024-2030. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »