Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 april, 2015 - 18:00Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:53

Landskapet upphandlar informationsfilm

Landskapsregeringen vill producera en ny informationsfilm om Åland. Den ska visas vid besök i självstyrelsegården och på landskapets hemsida. Det finns en film från 2006 men den behöver uppdateras.
- Fakta måste uppdateras och den behöver få en modernare känsla, säger landskapsregeringens kommunikationschef Björn Häggblom.

Den gamla filmen är en halvtimme lång men den nya ska bli kortare. Dessutom ska den delas in i kapitel så att tittaren kan välja mellan att se hela filmen eller bara en viss del.
Nu begär landskapsregeringen in anbud och vad filmen kommer att kosta är ännu oklart, annat än att det ligger under EU:s tröskelvärde på drygt 200.000 euro och att det riktgivande priset är 25.000 euro. Den 4 juni ska beslut fattas om vem som producerar filmen. Premiärvisning planeras till självstyrelsedagen 2016.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »